www.imago-coaching.com
06-43064763
info@imagico.nl
vCard

Theorie - Imago met een goed gevoel

Twee effecten

Een "goed imago" geeft een "goed gevoel". Dat werkt twee kanten op: zowel voor je omgeving als voor jezelf. Met een goed gevoel straal je iets uit en met een goed imago komt er ook meer naar je toe. En die twee effecten versterken elkaar ook nog eens! Dit fenomeen staat beschreven in allerlei boekjes, waarvan "the Secret" de meest bekende is.

Een goed gevoel komt niet vanzelf

Intrigerend fenomeen. Maar hoe zwengel je zo iets aan? Het klinkt een beetje als de vraag: wie was er eerder, de kip of het ei? Hoe creëer je een goed gevoel bij jezelf en bij anderen? Wel, het goede nieuws is dat dat niet ingewikkeld is. Iedereen kan het. :-) Het minder goede nieuws is dat het niet vanzelf komt. Je moet het willen, je moet er in geloven en je moet er echt veel in investeren. Het kost tijd, geld en veel energie. Maar ik kan je uit eigen ervaring zeggen: het is een hele goede investering die je zeker weten het rendement oplevert dat je zoekt.

Alleen ontdekken of liever een snellere manier?

Wil je graag weten hoe het werkt? Wel.. je kunt boeken gaan lezen over psychologie, communicatie, marketing/verkoop en met heel veel invoelende mensen gaan praten zoals ik gedaan heb. Ik wil je best een lijstje boektitels geven en dan kom je er zeker. :-) Alleen kost het je op deze manier wel een paar jaar van je leven. Imagico belooft je een veel sneller resultaat. Hoe imagico dat doet? Neem de proef op de som en bel. Imagico gaat samen met u voor dat goede gevoel.

Keuze uit verschillende theorieën

Door allerlei experts zijn er in de loop der jaren heel veel methodes en theorieën ontwikkeld. Sommige wat beter of slechter. En sommige wat algemener of specifieker. Maar de vraag is welke echt werkt voor u? Imagico neemt u dit onderzoek uit handen. Imagico presenteert u de highlight van al die systemen en methodes en samen beslissen we of het bij u past. De theorie krijgt u op papier ter voorbereiding of naslag. De cursussen en trainingen zelf zijn vooral praktijkgericht.

De "imagico succes formule"

Imagico Succes Formule

Kern achter alle activiteiten van imagico is de "imagico succes formule". Veel Nederlanders krijgen bij hun opvoeding mee om zichzelf vooral inhoudelijk te ontwikkelen. Dit veroorzaakt een bepaalde terughoudendheid bij het leggen van contacten in de vorm van een zelfopgelegde bescheidenheid. Naarmate men meer ervaren wordt, leert de gemiddelde Nederlander steeds beter zijn kansen te vinden. Maar de meeste Nederlanders weten zich geen raad hun boodschap goed aan te kleden. Presenteren is een vaardigheid. Een kunstvorm zo u wilt. Imagico spoort mensen aan die vaardigheid in zichzelf te ontwikkelen. En of u het nu doet voor uw werk of privé... Werken aan imagobuilding is een investering die zichzelf op vele fronten terugbetaalt!

De uitgangsgedachte bij personen


Imagico Piramide van Maslow

Behoeften bepalen mbv "de "Piramide van Maslow"

Tijdens het (gratis) intakegesprek kijken we welk type traject voor u het meest geschikt is. De beroemde piramide van Maslow onderscheidt hiervoor verschillende type behoeften, waarvan er 4 bekend staan als fundamentele behoeften en 4 als groei behoeften. Met behulp van de imagico-behoeften-test kunnen we een trainingsprogramma samenstellen waarbij voor u de nadruk ligt op ofwel:
a) Zelfontwikkeling / persoonlijke groei
b) Prestatie gericht / Carrière tijger

 

Lees meer over de mogelijkheden voor particulieren >>

De uitgangsgedachte bij organisaties


Reputatie Management

Niemand is blij met imagoschade. Ongewild kan het toch op uw pad komen. Uiteraard kunt u tijdens of ná een imagocrisis een beleid ontwikkelen, maar voor overheden en grotere organisaties is het misschien verstandiger vooraf een draaiboek + rolverdeling vast te leggen.

Curatief of preventief

Een goed imago komt te voet en gaat te paard. Als een gerucht een vlucht nemen, kan er zich exponentieel imagoschade ontwikkelen. Goed om dan geen risico's te nemen en een professionele partij in te schakelen. Had het voorkomen kunnen worden, dan ook had u veiliger imagico kunnen raadplegen. Imagico's filosofie is om mensen bij voorkeur zelf te sterken in hun imago, maar indien noodzakelijk neemt imagico uiteraard een deel van de zorg uit handen.

Supervisie, campagne en charme offensief

Medewerkers dienen mogelijk instructies te krijgen of een effectieve mediatraining. Wellicht wenst u een speciaal campagne-team om een charme-offensief uit te voeren. Of het nu gaat om imagoschade-preventie, damage-control of een curatief imagobeleid, imagico is dé imago expert.

Lees meer over de mogelijkheden voor organisaties >>